Teodorovici şi Plumb, despre nepromulgarea bugetului: E camarilă de partid că vrem să creştem pensiile, alocaţiile pentru copii şi investiţiile?

Teodorovici şi Plumb, despre nepromulgarea bugetului: E camarilă de partid că vrem să creştem pensiile, alocaţiile pentru copii şi investiţiile?

FOTO Mediafax

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, s-au arătat extrem de deranjaţi de criticile aduse de preşedintele României Klaus Iohannis pe tema bugetului de stat, sugerând că acesta nici măcar nu l-a citit, dar îl critică, nepromulgarea lui ducând la blocarea creşterii pensiilor, a alocaţilor pentru copii şi a investiţiilor.

Criticile aduse miercuri bugetului de stat de către Klaus Iohannis, prin vocea purtătorului său de cuvânt, care a subliniat uriaşa întârziere de circa trei luni a prezentării unui proiect de buget, a adus ample reacţii din partea membrilor Guvernului Dăncilă.
 
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, susţine că la Cotroceni nici măcar nu s-a citit Bugetul, dar se critică pentru a puncta politic.
 
”Nu am înţeles declaraţia de astăzi de la Cotroceni, la preşedinţie nu s-a citit bugetul. Prima dată ne spui că bugetul ţi-a venit abia azi, apoi te apuci de criticat. Ori te abţi, ai o analiză temeinică, te documentezi şi abia apoi iei o decizie. Normal mi se părea să stea să citească, apoi să critice şi să ia o decizie.
 
Nu poţi să ieşi cu declaraţii defăimătoare, fără argumente şi apoi să spui că vei lua o decizie. Pentru mine este clar că încearcă să ducă totul într-o zonă de asta politică.
 
Cum se poate face o astfel de afirmaţie că este subfinanţată Educaţia, Sănătatea, infrastructura când toate cifrele sunt în creştere. Sunt cifre oficiale (...) Preşedinţia să aducă argumente pentru cele afirmate.
 
Efectele unui blocaj va avea efecte. Vor fi blocate alocaţiile pentru copii, proiectele de infrastructură, investiţiile.”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.
 
La rândul său, Rovana Plumb a spus că nepromulgarea bugetului blochează ţara.
 
„Este clar că este o declaraţie politică de la tribuna administraţiei prezidenţiale prin vocea unui funcţionar public. Dar sunt câteva cuvinte care m-au deranjat profund. Putem spune că este camarilă de partid este acest buget, care este un buget al consolidării şi dezvoltării? Este camarilă de partid că previzionăm un câştig salarial mediu de 3085 de lei pentru fiecare cetăţean?
 
Este camarilă de partid faptul că anul acesta prognozăm un excedent al fondului de pensii şi că vom creşte în continuare pensiile?
 
Este camarilă de partid faptul că alocăm cu 15 mld mai mult la investiţii? Este camarilă de partid faptul că alocăm la Sănătate pentru prima oară cu 6 mld mai mult faţă de anul trecut, la Educaţie cu aproape 10 mld lei, la Transporturi cu 6 mld de lei? Este camarilă de partid faptul că alocăm pentru ministerul Fondurilor Europene o creştere cu 6.4 mld lei?
 
Este camarilă de partid faptul că prin măsurile pe care le-am luat am adus absorbţia fondurilor europene (...) la media UE şi am adus în ţară 8 mld de euro?
 
Consecinţele nepromulgării acestei legi sunt: blocaj la creşterea alocaţiilor pentru copii, blocaj la investiţii, blocaj la creşterea pensiilor, blocaj la creşterea salariilor. Este un blocaj la dezvoltarea României nepromulgarea legii bugetului”, a spus Rovana Plumb la acelaşi post tv.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: