Teodorovici: Legea pensiilor ar putea fi o nebunie frumoasă, dacă rămâne PSD la guvernare. Avem bani de pensii până în 2021

Teodorovici: Legea pensiilor ar putea fi o nebunie frumoasă, dacă rămâne PSD la guvernare. Avem bani de pensii până în 2021

Legea pensiilor poate deveni o nebunie frumoasă dacă PSD rămâne în continuare la guvernare, a declarat, duminică seara, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, precizând că legea va fi aplicată fără niciun fel de discuţie şi că sunt bani de pensii şi pentru anul acesta şi pentru cel viitor, marea provocare fiind anul 2021.

"Tot ce spune legea pensiilor azi va fi aplicată fără niciun fel de discuţie. Se dublează (pensiile n.r). Se va aplica. Doi la mână, ar trebui să fie foarte clar că nu este un lucru uşor, ar părea la prima vedere imposibil de aplicat şi oamenii ar trebui să înţeleagă că este o singură şansă. Acum poate o să se spună sigur, da, PSD. Da, aşa este, pentru că a fost o nebunie, este o nebunie astăzi, dar poate deveni o nebunie frumoasă dacă rămânem în continuare la guvernare", a afirmat Teodorovici la Antena 3, scrie Agerpres.
 
El a precizat că banii pentru legea pensiilor vor fi, anul acesta şi anul viitor, însă punctul de maximă de provocare va fi 2021.
 
"Banii, da, vor fi. Anul acesta sunt cuprinşi în buget, pentru creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie. Anul viitor sunt, pentru că am pus în strategia fiscal bugetară acest lucru, deci se arată foarte clar că banii există. Punctul de maximă provocare va fi 2021, şi nu trebuie să o ascundem, atunci este anul în care impactul pe legea pensiilor este unul foarte mare. Ca ministru de Finanţe nu eram nebun să îmi asum în Guvern o astfel de lege dacă nu şi credeam sigur că se poate aplica. Numai că este acest dacă...economia trebuie să meargă, economia trebuie să producă. (...) Trebuie o schimbare radicală de abordare şi măsurile care aduc valoare adăugată în economie trebuie să fie promovate", a explicat ministrul Finanţelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: