Telenovela Autostrăzii Lugoj-Deva continuă. Constructorul Lotului 3 câştigă primul meci cu CNAIR

Telenovela Autostrăzii Lugoj-Deva continuă. Constructorul Lotului 3 câştigă primul meci cu CNAIR

Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva FOTO Daniel Guţă

Spaniolii care au construit Lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva au obţinut prima victorie în instanţă, într-un proces pe care l-au declanşat împotriva Companiei de Drumuri, după ce instituţia a reziliat contractul, scrie Economica.net.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, Tribunalul Bucureşti a admis vineri, 6 septembrie, cererea constructorului spaniol Comsa de blocare a executării garanţiei de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, statul român nu le poate executa deocamdată garanţia şi devine incertă continuarea lucrărilor în regie proprie, pentru darea în trafic a celor 21 de kilometri de autostradă la finele lunii septembrie.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată de CNAIR la Curtea de Apel Bucureşti.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, sâmbătă, că lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva va fi deschis circulaţiei la finalul lunii septembrie, după ce a fost preluat de către CNAIR.

CNAIR a reziliat, la sfârşitul lunii august, contractul Lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva încheiat cu un consorţiu de firme spaniole. Atunci CNAIR a invocat probleme legate de execuţia lucrării şi a promis că va aduce propriii muncitori să rezolve multele deficienţe constatate.

Constructorii au spus în repetate rânduri că deficienţele puteau fi remediate chiar în condiţiile în care circulau maşini pe segmentul de autostradă, întrucât traficul e în siguranţă, însă comisia de recepţie nu a fost de acord. Mai mult, reprezentanţii asocierii de firme care a construit tronsonul au susţinut că mai au de primit 21 de milioane de euro de la CNAIR pentru lucrare, iar banii ar trebui plătiţi odată ce se face recepţia.

Aceştia au anunţat că se gândesc „foarte serios” să facă plângeri penale şi au acţionat statul român în judecată, considerând că le-a fost reziliat contractul într-un mod abuziv. De altfel, constructorii ameninţă că se vor adresa Comisiei Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: