StartUp Nation reporneşte în primăvară cu buget de 1 miliard lei

StartUp Nation reporneşte în primăvară cu buget de 1 miliard lei

Virgil Popescu critica faptul că afaceri finanţate prin StartUp Nation se vând pe OLX FOTO gov.ro

Programul StartUp Nation va demara în această primăvară şi va avea un buget de un miliard de lei, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pentru Ziarul Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ajuns la a treia ediţie, StartUp Nation este un program guvernamental pentru susţinerea antreprenorilor la început de drum, care primesc finanţare de 200.000 de lei pentru a înfiinţa o nouă firmă.

Vestea proastă pentru antreprenori este că bugetul schemei de finanţare va fi de numai un miliard de lei credit de angajament, adică doar jumătate din bugetul prevăzut iniţial pentru acest program.

Ministrul lasă însă de înţeles că Guvernul ar putea aloca totuşi mai mulţi bani. „La rectificarea bugetară se poate suplimenta suma în funcţie de proiectele înscrise în cadrul programului. Vor fi bani pentru toate proiectele, nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Trebuie să vedem ce proiecte vor fi înscrise şi apoi suplimentăm, după caz, şi bugetul alocat programului. Mai vorbim la rectificarea bugetară pentru că s-ar putea să avem surprize plăcute“, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a precizat că vrea să vadă întâi rezultatele ediţiei a doua, pentru a înţelege dacă a avut succes. „Nu vreau să pornim programul dacă nu are succes. Eu am mai zis că în 2018 Start-Up Nation a fost mai mult un program social, care te obliga să ai doi angajaţi şi să plăteşti salarii. Nu vrem asta, vrem să creăm businessuri şi companii“, a precizat pentru ZF ministrul Economiei.

Recent, Guvernul a anunţat schimbări ale modului în care va exista acest program, cu un focus pe inovaţie. Ministrul Economiei a criticat faptul că multe companii finanţate prin StartUp Nation au ajuns să fie scoase la vânzare pe platforma de anunţuri OLX, ceea ce reprezintă „un risc reputaţional extraordinar care îţi dă peste cap tot programul“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: