Romgaz ar putea prelua întreaga participaţie a americanilor de la Exxon în Neptun Deep. Popescu: Polonezii s-au retras VIDEO

Romgaz ar putea prelua întreaga participaţie a americanilor de la Exxon în Neptun Deep. Popescu: Polonezii s-au retras VIDEO

Statul român vrea să preia, prin intermediul Romgaz, participaţia de 50% din zăcământul de gaze Neptun Deep, deţinută momentan de ExxonMobil, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, în cadrul unei emisiuni online.

În cadrul emisiunii EM 360, Virgil Popescu a afirmat că polonezii de la PGNIG au renunţat la intenţia de a prelua o parte din zăcământul Neptun Deep.
 
În prezent, OMV Petrom şi ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a zăcământului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 - 84 de miliarde de metri cubi de gaze, cantitate de 4-8 ori mai mare decât producţia prezentă a României, de 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.
 
Exxon a anunţat însă încă de anul trecut că intenţionează să se retragă din România, partenerii de la OMV Petrom susţinând că sunt reticenţi în privinţa investiţiei necesare extracţiei gazelor din perimetrul Neptun Deep, dacă nu va fi modificată Legea offshore.
 
Abia la începutul acestei luni, Niculae Havrileţ, secretar de stat în Ministerul Energiei, a afirmat că se lucrează un draft de modificare a Legii exploatărilor petroliere offshore, convenit cu investitorii din Marea Neagră, pe care îl va lansa în dezbatere publică înainte de alegeri, dar care va fi aprobat de următorul Parlament, după cum menţionează Agerpres.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările