Românii încă nu au încredere totală în Pilonul II: Doar 3 din 4 cred că ar trebui menţinut

Românii încă nu au încredere totală în Pilonul II: Doar 3 din 4 cred că ar trebui menţinut

Doar trei sferturi dintre români spun că Pilonul II ar trebui menţinut FOTO 123 RF

După aproape 12 ani de funcţionare a sistemului de pensii obligatorii private, două treimi dintre români cred că Pilonul II de pensii este o idee bună, iar trei sferturi spun că Pilonul II ar trebui menţinut, arată un studiu derulat de către institutul ISRA Center la solicitarea Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) în perioada octombrie-noiembrie 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestuia, nivelul de satisfacţie al românilor privind administrarea Pilonului II este în creştere la nivelul principalilor indicatori (acces la informaţie, claritatea informaţiei, costurile de administrare). 45% spun că au multă şi foarte multă încredere în sistemul de pensii private.

„În general, participanţii Pilonului II au o opinie favorabilă în legătură cu modul în care fondurile de pensii private sunt administrate, românii consideră că Pilonul II este o idee bună care trebuie menţinută. Sprijinul populaţiei pentru Pilonul II a rămas constant şi majoritar în perioada de un an dintre cele două sondaje pe care le-am derulat pentru APAPR”, remarcă Monica Alexandru de la ISRA Center, sociologul care a condus desfăşurarea cercetării.

Sondajul ISRA a vizat populaţia urbană ocupată (cu loc de muncă), cu vârstă între 20 şi 55 de ani şi venituri peste medie, mărimea eşantionului fiind de 1.147 de repondenţi intervievaţi faţă în faţă (metoda CAPI), sondajul având o marjă de eroare mai mică de 2,9%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: