România şi Egipt au înfiinţat Camera de Comerţ. „Înfiinţarea Camerei de Comerţ România-Egipt deschide oportunităţi pentru export în toată Europa“

România şi Egipt au înfiinţat Camera de Comerţ. „Înfiinţarea Camerei de Comerţ România-Egipt deschide oportunităţi pentru export în toată Europa“

FOTO CCRE

Camera de Comerţ Bilaterală România-Egipt a fost inaugurată recent, ca urmare a semnării, luna trecută, la Cairo, a protocolului de liber schimb între România şi Egipt.

Camera de Comerţ Bilateral România- Egipt este considerată pentru ţara noastră o poartă de deschidere către lumea arabă şi Africa, dar şi a Egiptului către Uniunea Europeană.
 
„Este încă o cărămidă pusă la clădirea zidului relaţiei celor două ţări. Relaţiile noastre au început cu mult timp în urmă, în istorie şi se tot îmbunătăţesc, devin tot mai apropiate, în special pe partea de comerţ", a declarat E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed,  ambasadorul Egiptului în România.
 
„Beneficiile sunt multiple (..) sunt tratate semnate şi vine să completeze întreg ansamblu care poate să perfecteze evoluţia viitoarelor relaţii de afaceri", a afirmat, la rândul său Marius Niculae, director în cadrul Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România.
 
Demersul a fost apreciat şi de consulul comercial al Egiptului, Ayman Aly Osman „Este un moment istoric. Înfiinţarea Camerei deschide oportunităţi pentru a exporta în toată Europa, dar mai ales în România şi statele vecine acesteia - Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia. Aşteptăm firmele româneşti să investească în Egipt. În anul 2018, comerţul bilateral a crescut până la un miliard de dolari, din care 850 milioane reprezintă exporturile României şi doar 150 milioane exportul Egiptului în România", a precizat Ayman Aly Osman, într-o conferinţă de presă.
 
Cu o populaţie de aproape 100 de milioane de locuitori, Egiptul este o piaţă atractivă pentru investitorii români, în diverse domenii. În 2018, valoarea comerţului bilateral dintre Egipt şi România a ajuns la 918 de milioane de dolari, Egiptul devenind principalul partener comercial al ţării noastre în regiune.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: