Rectificarea bugetară mai întârzie. Teodorovici, despre condiţiile lui Tăriceanu: „Se alintă colegii noştri“

Rectificarea bugetară mai întârzie. Teodorovici, despre condiţiile lui Tăriceanu: „Se alintă colegii noştri“

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat joi că rectificarea bugetară va fi adoptată abia în luna august, din lipsă de timp, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT).

„Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, a arătat ministrul Finanţelor, întrebat când va fi aprobată rectificarea bugetară.

El a adăugat că proiectul ar putea fi publicat spre dezbatere publică luni.

„Fiecare coleg ministru va trebui să prezinte în mod public situaţia. Nu vine ministrul Finanţelor să facă prezentarea pe fiecare minister în parte. Eu pot să vă prezint elementele macro şi fiecare ministru îşi prezintă situaţia, ce are de făcut până la final de an, tocmai pentru a putea să vă răspundă la toate elementele de ordin tehnic”, a susţinut Teodorovici.

Întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a afirmat că miniştrii săi nu au fost chemaţi să se discute rectificarea şi s-ar putea să nu o aprobe, şeful Finanţelor a răspuns: „Se alintă colegii noştri. O să discutăm, desigur, toţi colegii miniştri, la aceeaşi masă”.

Teodorovici a mai spus că ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului rămâne aceeaşi, respectiv 2,76% din PIB. „Da, menţinem ţinta de deficit bugetar”, a spus ministrul Finanţelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: