Rabla pentru electrocasnice: Românii s-au înghesuit să ia vouchere, dar nu prea au cumpărat produsele

Rabla pentru electrocasnice: Românii s-au înghesuit să ia vouchere, dar nu prea au cumpărat produsele

Ediţia din 24 mai a.c. a Programului Rabla pentru electrocasnice a fost un adevărat succes din punct de vedere al numărului record de înscrieri ale persoanelor fizice, însă în cele două săptămâni în care acestea putea folosi voucherele pentru achiziţia aparatelor noi s-au folosit puţin peste un sfert dintre tichetele valorice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, Administraţia Fondului pentru Mediu a emis şi validat peste 124.000 de vouchere de care au beneficiat circa 74.000 de persoane fizice. Cele mai multe cereri au vizat televizoarele, pentru care s-au emis 31.910 vouchere, din care 14.305 pentru clasa energetică A/A+ şi 17.605 de clasa A++/A+++.
 
 Pe locul doi în topul preferinţelor românilor s-au aflat echipamentele frigorifice, cu 14.018 vouchere emise şi maşinile de spălat rufe, cu 12.967 solicitări. Numărul cererilor pentru maşini de spălat vase a fost de 6.598, iar pentru aparate de aer condiţionat de 6.299.
 
Cele mai multe solicitări au venit din Capitală – 19.544, Prahova 92.763), Argeş (2.748), Dolj (2.644), Cluj (2.164) şi Ilfov (2.108).
 
28,2 milioane de lei au fost realocate
 
Fondurile alocate, în valolare totală de 40 de milioane de lei nu au fost însă cheltuite în totalitate, motiv pentru care a fost lansată cea de-a doua sesiune.
 
„Persoanele fizice care s-au înscris la ediţia trecută nu au mai şi cumpărat produsele noi. Au rămas neconsumate vouchere de peste 28.269.300 lei, milioane de lei. Pentru aceste vouchere s-a demarat astăzi noua ediţie. au fost probleme cu aplicaţia, dar acum înscrierile se pot face, accesând solicitant.afm.ro”, au declarat pentru ”Adevărul” reprezentanţii AFM. 
 
Înscrierile au demarat la ora 10,00, dar primele ore au fost marcate de funcţionarea greoaie a site-ului. Până marţi, la ora 15,00, se consumaseră mai puţin de jumătate din fondurile realocate.
 
Ce valoare au voucherele
 
Valoarea voucherelor variază în funcţie de produs şi clasa energetică, fiind cuprinsă între 200 şi 400 de lei. Astfel, pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ şi televizoare cu eficienţa energetică A şi A+ se face o reducere de 200 de lei; pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++, maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++ şi frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++ şi valoarea voucherului este de 300 de lei, câte 400 de lei valorând fiecare voucher acordat pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++ şi televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.
 
Lista comercianţilor validaţi
 
AFM a publicat lista comercianţilor validaţi: Electronics Services&Trade (E.S.T.) SRL, Altex România SRL, Ideal Tech SRL, Flanco Retail SRL, Dante International (eMag), Menarom SRL, Carrefour România SRL, SC Sat An Impex SRL, Delistef SRL, Romaânia Hypermarche SA (CORA), Auchan Romania SA, SAT An SRL, Romstal Imex SRL, Diamant Servcom SRL, Bucovina Electro Top SRL, SC Doi Lupi Prest SRL Beiuş.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: