Rabla pentru electrocasnice: Bugetul primei etape, epuizat în două ore şi jumătate

Rabla pentru electrocasnice: Bugetul primei etape, epuizat în două ore şi jumătate

Bugetul alocat primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat în aproximativ două ore şi jumătate de la lansare, scrie news.ro, precizând că românii au fost extrem de interesaţi de frigidere şi aparate frigorifice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bugetul alocat primei etape a fost de de 25 de milioane de lei .
 
Solicitanţii persoane fizice au generat 62.500 de vouchere, a câte 400 de lei fiecare, astfel, cele mai multe, 25.695, pentru frigidere, combine şi lăzi frigorifice.
 
Alte 24.096 de vouchere au fost emise pentru maşini de spălat rufe, iar 12.709 pentru categoria maşini de spălat vase.
 
”Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în şedinţa Comitetului de Avizare de marţi, 28 iunie, şi publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanţii se vor putea prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, precizează Administraţia Fondului de Mediu.

În prima etapă s-au acordat vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 

400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 

400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D;â 

400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E. 

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările