PSD ameninţă că îngroapă bugetul liberalilor în amendamente: Să vedem cum o să vă închideţi

PSD ameninţă că îngroapă bugetul liberalilor în amendamente: Să vedem cum o să vă închideţi

Lia Olguţa Vasilescu îi ameninţă pe liberali FOTO Inquam Photos / Bogdan Danescu

PSD îi ameninţă pe liberali că va veni la dezbaterile din Parlament privind bugetul de stat pentru anul 2020 cu amendamente, aşa cum au făcut şi liberalii când erau în opoziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O să vedem cum o să vă închideţi bugetul, că o să mai venim şi noi cum a venit colegul dumneavoastră cu tot felul de amendamente de dublare a alocaţiilor copiilor, de exemplu, aşa cum aţi făcut şi dumneavoastră în opoziţie”, a spus deputatul Lia Olguţa Vasilescu în plenul Camerei Deputaţilor.

Parlamentul a votat în luna februarie, la dezbaterea bugetului de stat pentru anul 2019, un amendament al PNL care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei, de la 1 martie. Propunerea PNL a trecut cu ajutorul UDMR, într-un moment în care aleşii PSD nu erau majoritari în sală. Sursa de finanţare pentru o astfel de majorare era prevăzută în excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale.

Ulterior, social-democraţii au revenit asupra modificării, Liviu Dragnea precizând de la tribuna Parlamentului că sursa de finanţare precizată de liberalii nu este sustenabilă. Liderul PSD a adăugat că majorarea alocaţiei pentru copii poate fi făcut doar prin mărirea deficitului bugetar.

Pentru a putea efectua această modificare la proiectul de buget, Comisia de buget a Camerei Deputaţilor a revenit asupra Legii privind plafoanele, majorând deficitului bugetar de la 2,55%, cât era iniţiat, la 2,76%, pentru a putea asigura finanţarea creşterii alocaţiei pentru copii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: