Din iulie, cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. UE vrea să combată spălarea de bani

Din iulie, cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. UE vrea să combată spălarea de bani

FOTO 123rf.com

Comisia Europeană vrea să plafoneze la 10 mii de euro cumpărăturile cu plata în numerar în toată Uniunea Europeană. Măsura este menită  să combată spălarea de bani obţinuţi prin activităţi ilegale, potrivit comisarului pentru servicii financiare, citat de digi24.ro. Această măsură ar putea fi cuprinsă într-un pachet cu noi iniţiative împotriva spălării de capitaluri, pe care Comisia Europeană îl va prezenta în luna iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare parte a câştigurilor provenite din activităţi infracţionale sunt în numerar, iar capitalul este apoi investit în proprietăţi sau bunuri de valoare mare pentru a disimula originea ilegală a banilor.
 

O nouă instituţie UE împotriva spălării de bani

Este motivul pentru care normele europene în vigoare împotriva spălării de bani se aplică deja operatorilor care fac sau primesc plăţi de peste 10.000 de euro. Bruxellesul vrea să stabilească însă o regulă generală în Uniunea Europeană care să impună o limită maximă de 10.000 de euro pentru plăţile în numerar.  Va fi creată şi o nouă instituţie europeană ce va avea în atribuţii lupta împotriva spălării de bani şi actualizarea sau armonizarea normelor în această privinţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările