Proiect privind extinderea domeniilor în care se poate aplica scutirea de impozit pe salarii. Ce spune Guvernul

Proiect privind extinderea domeniilor în care se poate aplica scutirea de impozit pe salarii. Ce spune Guvernul

Un proiect de act normativ iniţiat de deputata USR Cristina Prună prevede extinderea aplicării scutirii de impozit pe veniturile din salarii şi pentru angajaţii din petrochimie, pe lângă cei din IT, cercetare şi construcţii.

Guvernul a respins însă propunerea, argumentând că măsura ar fi discriminatorie. 
 
"Măsura (...) nu poate fi susţinută, având în vedere că nu s-a ţinut cont de principiul egalităţii de tratament între salariaţii care desfăşoară o activitate similară în acelaşi domeniu de activitate sau în alte domenii de activitate", a transmis Guvernul. 
 
În prezent, sunt scutiţi de impozit pe salariu angajaţii din IT, cercetare-dezvoltare şi construcţii. Cea mai veche scutire este cea aplicată salariilor plătite în activitatea de "creare de programe pentru calculator", introdusă de Guvernul Năstase printr-o Ordonanţă adoptată în 2001, înainte de trecerea la cota unică. Cercetătorii au fost introduşi pe lista de scutiţi în 2017, iar salariaţii din domeniul construcţiilor, anul trecut, prin celebra OUG 114/2018. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: