Programul de relansare economică: Lista celor 3.000 km de autostrăzi şi drumuri expres

Programul de relansare economică: Lista celor 3.000 km de autostrăzi şi drumuri expres

FOTO Inquam Photos / George Calin

Programul de relansare economică anunţat de Guvern prevede şi investiţii pe termen lung în infrastructura rutieră, respectiv construcţia a 3.000 de kilometri de autostradă şi drumuri expres.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe termen mediu şi lung, Guvernul îşi propune să asigure conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României şi cu reţelele de transport pan-europene, prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi şi drumuri expres, cu un cost estimat de 31 miliarde de euro.
 
La acestea se adaugă investiţii în cca. 3.000 de km de cale ferată, cu un cost estimat de aproximativ 18 miliarde de euro, şi investiţii în domeniul naval şi aerian care însumează peste 6 miliarde de euro”, se arată în Programul de relansare economică.
 
Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că planul de relansare economică va schimba strategia de dezvoltare a României şi le-a cerut miniştrilor ca până la finalul săptămânii să finalizeze toate actele normative necesare, pentru ca în maxim o lună planul să fie pus în practică.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: