PNL vrea fose septice în loc de canalizare în comunele de la munte

PNL vrea fose septice în loc de canalizare în comunele de la munte

PNL ia în calcul înlocuirea programului de introducere a canalizării în satele de munte cu instalarea de fose septice la 20-30 de gospodării, a anunţat luni Florin Roman, liderul deputaţilor liberali, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În mediul rural tot mai puţină lume se racordează la reţeaua de canalizare din cauza preţurilor mari la branşamente. Există o discuţie la nivelul PNL pentru o subdiviziune pe fose septice a programului de introducere a canalizării (PNDL, n.r.). În zonele rurale unde populaţia scade, preţul foselor e mult mai rezonabil. Gândiţi-vă că o canalizare costă circa 15-20 miliarde lei vechi, gradul de branşare la reţea e între 30-40% la canalizare, pentru că oamenii refuză din cauza costurilor”, a spus Florin Roman.

El a spus că soluţia ar fi ca fosele septice să fie amenajate pe grupuri de 20-30 zeci de proprietăţi, mai ales în zonele de munte şi zonele în care casele sunt răsfirate. „O asemenea fosă ar ar fi 50.000 de euro”, a mai spus Florin Roman.

Circa 80% din locuinţele din mediul rural nu sunt conectate la reţeaua de canalizare.                      

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: