Planul de deschidere a restaurantelor. Data de la care vor funcţiona fără restricţii

Planul de deschidere a restaurantelor. Data de la care vor funcţiona fără restricţii

Terasele sunt primele care se vor deschide, de la 1 iunie

Restaurantele se vor deschide în trei etape, prima la 1 iunie, iar ultima o lună mai târziu, când vor fi eliminate toate restricţiile, relevă planul agreat de patronatul din domeniul HORECA, HORA, cu premierul Orban, scrie profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patronatul aşteaptă o reconfirmare de la Guvern a acestor măsuri. În paralel, HORA cere de la ANSVA, cu care au discutat aceleaşi măsuri, acordul pentru implementarea lor.

În prima fază a deschiderii restaurantelor, programată pentru 1 iunie doar pentru terasele independente şi cele integrate unităţilor de alimentaţie publică, dar şi pentru unităţile take away cu servire la interior, reprezentanţii HORA au agreat cu premierul o distanţă de 1,5 metri între mese şi maximum opt persoane la o masă, măsuri sanitare obligatorii pentru angajaţi (mască, măsurarea temperaturii angajaţilor la intrarea în tură), dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID19 în fiecare meniu, arată profit.ro.

Unităţile take away cu servire în interior vor trebui să respecte şi ele o serie de măsuri, printre care limitarea accesului în interiorul locaţiei potrivit numărului de case de marcat deschise, cu păstrarea distanţei de 1,5 m între staţiile de preluare comenzi.

În cazul în care există mai mulţi clienţi decât numărul de staţii de servire, zona de aşteptare va fi în faţa unităţii cu păstrarea distanţei între clienţi de 1,5 metri.

Fiecare casă de marcat/ punct de servire va avea un ecran de protecţie din plexiglas, iar regulile de distanţare socială vor fi afişate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajaţii având obligaţia de a verifica şi asigura respectarea lor.

Angajaţii vor fi obligaţi să poarte mască şi mănuşi şi li se va măsura temperatura la intrarea în tură.

Alte măsuri sunt dotarea locaţiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea şi dezinfectarea programată a spaţiilor de lucru şi nstrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID19 la fiecare staţie de marcat.

Faza a doua a deschiderilor, programată pentru 15 iunie, presupune relaxarea restricţiilor pentru terasele independente şi terasele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurantelor şi pentru unităţile take away cu servire la interior.

Spaţii închise, fie că e vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanţa între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane. Măsurile sanitare obligatorii pentru angajaţi prevărd purtatul măştii şi măsurarea temperaturii acestora la intrarea în tură. Restaurantele vor fi dotate cu  dozatoare de gel sanitarizant, spaţiile vor fi igienizate şi dezinfectate, iar fiecare meniu va conţine şi instrucţiuni pentru protecţia împotriva COVID 19.

Faza a treia, programată pentru 1 iulie, va presupune eliminarea tuturor restricţiilor atât pentru terase, cât şi pentru interioarele restaurantelor, dar acest lucru se va întâmpla în funcţie de numărul infectărilor cu COVID 19 până la acea dată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: