Peste 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma IMM Invest în primele 45 de zile de la lansare. Care sunt domeniile finanţate

Peste 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma IMM Invest în primele 45 de zile de la lansare. Care sunt domeniile finanţate

FOTO: Shutterstock

Mai mult de 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma programului IMM Invest în primele 45 de zile de la lansare, fiind consumat un procent de 17% din totalului plafonului alocat pentru 2021, a transmis, miercuri, ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mai mult de 12.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma web a programului IMM Invest România (www.imminvest.ro) de la începutul anului 2021. Valoarea totală a creditelor solicitate a fost de peste 17 miliarde lei, din care aproximativ 54% reprezintă credite pentru activitatea curentă, iar restul de 46% sunt pentru investiţii. 
 
În primele 45 de zile de la demararea programului IMM Invest, 17% din totalul plafonului alocat pentru anul 2021, a fost consumat. Astfel, în perioada 27.04 - 7.06.2021, valoarea totală a solicitărilor de garantare aprobate însumează 2 miliarde lei, cu o valoare a finanţării de 2,4 miliarde lei, aferente unui număr de 2.685 de credite solicitate de IMM-uri", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Acesta a precizat că principalele domenii finanţate sunt: activităţi de inginerie, lucrări de instalaţii, transporturi rutiere de mărfuri, construcţiile rezidenţiale şi nerezidenţiale, comerţul cu produse alimentare şi nealimentare (inclusiv on-line), HoReCa, precum şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor.
 
IMM Invest România este destinat susţinerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanţare, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiţii sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM în numele şi contul statului român, prin Ministerul Finanţelor Publice.
 
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările