Pensii: Când începe plata ajutoarelor financiare de 700 de lei

Pensii: Când începe plata ajutoarelor financiare de 700 de lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat miercuri că a început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin şi ajutorul financiar de 700 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a anunţat ministrul Muncii.
 
Ordonanţa a fost adoptată la începutul lunii iunie şi prevede acordarea ajutorului financiar pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, măsură fiind anunţată odată cu cel de-al doilea pachet de măsuri economice şi sociale „Sprijin pentru România”. 
 
Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.
 
În ceea ce priveşte măsurile de sprijin pentru cetăţeni, şeful Guvernului a anunţat că Executivul a demarat emiterea voucherelor  pentru cei cu venituri mici. 
 
Potrivit premierului, de această măsură vor beneficia aproximativ 2,5 milioane de persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările