Orban, despre rectificarea bugetară: Nu vorbesc că pun panseluţe, ci de cheltuielile cu persoanele vulnerabile

Orban, despre rectificarea bugetară: Nu vorbesc că pun panseluţe, ci de cheltuielile cu persoanele vulnerabile

Premierul Ludovic Orban a spus joi, înaintea şedinţei de Guvern, că la rectificarea bugetară se va ţine cont de cheltuielile pe care autorităţile locale trebuie să le facă, în special a celor legate de persoanele vulnerabile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orban i-a atras atenţia ministrului Finanţelor că nu se referă la ”panseluţe” sau achiziţionarea de ouă de Paşti de către primării, ci strict la cheltuielile sociale făcute în această perioadă.
 
”În rectificarea bugerară, vă solicit să reflectaţi la soluţii pentru a putea creşte plafonul de îndatorare pentru autorităţile locale şi plafonul pentru trageri. (...) Tot în OUG de rectificare va fi foarte important pentru autorităţile locale să le permitem o flexibilizare a cheltuielilor, mai ales o susţinere pentru cheltuielile sociale pe care le-au făcut pentru a susţine persoanele vulnerabile aflate în izolare la domiciliu”, i-a cerut Ludovic Orban ministrului Finanţelor Publice.
 
Când Florin Cîţu a spus că este nevoie de mare atenţie la cheltuieli, Orban a afirmat: ”Nu vorbesc de alte chetuieli, că pun panseluţe, că fac tot felul de cheltuieli, că se pregătesc cu ouă de Paşti, cu iepuraşi. Aici e vorba de cheltuieli demonstrabile, dovedibile care au fost făcute pentru susţinerea persoanelor şi familiilor vulnerabile”.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că se conturează o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulţi bani pentru sănătate şi pentru protecţie socială

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: