O firmă abonată la bani publici a contestat licitaţia câştigată de Topolinski pentru furnizarea de măşti. Orban: Nu e întemeiată contestaţia

O firmă abonată la bani publici a contestat licitaţia câştigată de Topolinski pentru furnizarea de măşti. Orban: Nu e întemeiată contestaţia

Ludovic Orban FOTO Facebook/Guvern

O firmă abonată la bani publici a contestat licitaţia câştigată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski, pentru furnizarea de măşti de protecţie către persoanele defavorizate. Premierul Ludovic Orban consideră că nu este întemeiată contestaţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ludovic Orban a solicitat Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) să soluţioneze această speţă rapid. „Solicit Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile şi să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii. Din punctul meu de vedere, contestaţia nu este întemeiată, măştile au fost achiziţionate în funcţie de preţ – un preţ de 0,68 de lei – iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare – termenul de livrare convenit a fost de şapte zile. Compania care contestă nu şi-a arătat capacitatea de a livra în cadrul termenului care a fost stabilit în documentaţia pentru licitaţie. Mi se pare o contestaţie care să ne pună beţe în roate. Solicit CNSC să soluţioneze rapid această contestaţie”, a declarat premierul după o vizită la Uzina ALRO Slatina, citat de Agerpres.

El a explicat că pachetele de câte 50 de măşti sunt destinate persoanelor vulnerabile.

„Aici este vorba de cetăţeni români care sunt sub incidenţa legii venitului minim garantat – beneficiari de ajutoare sociale sau de alte forme de sprijin, persoane cu dizabilităţi, pensionarii care beneficiază de o pensie sub pensia socială. Este vorba de cele mai vulnerabile persoane şi care au nevoie de aceste măşti, iar această atitudine de a contesta, din punctul meu de vedere, fără niciun motiv, o licitaţie care s-a derulat transparent îmi pare, aşa, ca un mod de a băga beţe în roate şi sistemul acesta pune în pericol sănătatea acestor concetăţeni de-ai noştri pentru care este prevăzută această măsură”, a spus Orban despre faptul că firma de pe locul doi a contestat licitaţia pentru achiziţia de măşti pentru persoanele vulnerabile.

Licitaţia pentru furnizarea de măşti de protecţie către familiile şi persoanele defavorizate a fost câştigată de Naguma Medical Supply SRL, deţinută de omul de afaceri canadian Michael Topolinski.

În urma finalizarii achiziţiei, vor fi achiziţionate 115 milioane de măşti în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preţ unitar de 0,68 lei fără TVA/mască. Valoarea totală plătită de stat se ridică la aproximativ 17 milioane de euro.

Cea de-a doua companie din clasament era firma Best Achiziţii SRL, cu un singur angajat, cunoscută pentru faptul că este abonată la contracte din bani publici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: