O companie IT românească a dezvoltat platforma prin care OMS a distribuit în toată lumea vaccinuri anti-COVID

O companie IT românească a dezvoltat platforma prin care OMS a distribuit în toată lumea vaccinuri anti-COVID

Foto: Arhivă Adevărul

Compania românească Essensys Software a dezvoltat platforma prin care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a distribuit vaccinurile anti-COVID la nivel global în 2020.

În cadrul unei dezbateri pe tema digitalizării, care a avut loc joi, directorul general al companiei, Mihai Matei, a transmis: „Lucrăm foarte mult în exterior, poate peste 80% dintre clienţii noştri nu sunt din România. Unul dintre clienţii noştri mari este Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Anul trecut, noi am implementat platforma prin care s-a făcut distribuirea de vaccinuri covid la nivel global.”
 
„Cam toate vaccinurile de covid care s-au distribuit în lumea asta prin OMS sunt distribuite printr-o platformă digitală dezvoltată de noi.”, a afirmat Mihai Matei, la Smart Transformation Forum 2021, transmite Agerpres.
 
Potrivit acestuia, compania are proiecte şi cu Banca Mondială şi cu OSCE.
 
Sursa citată menţionează că, Matei este totodată şi preşedinte al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii şi membru în Consiliul Director al Confederaţiei Patronale Concordia.
 
În timpul evenimentului dedicat digitalizării, el a menţionat că Essensys Software a creat o platformă destinată instituţiilor publice care doresc să se digitalizeze, platformă care nu necesită specialişti pentru implementare.
 
„Eu am fost tot timpul preocupat de digitalizarea sectorului public (...). De unde începi digitalizarea? Să zicem că eşti într-o instituţie publică şi ai şi bani şi voinţa politică şi te întrebi de unde începi, chiar şi aşa e complicat. Vă prezint astăzi o soluţie practică pentru digitalizarea unei instituţii publice, respectiv Dynamic Dox, o platformă în care noi am investit foarte mult şi financiar şi ca timp şi efort.”, a anunţat Mihai Matei. 
 
Conform specialistului, această platformă permite în esenţă trei lucruri: 
 
- digitalizarea rapidă a proceselor interne de lucru
 
- digitalizarea fluxurilor de documente 

- o componentă de portal public pentru digitalizarea serviciilor publice
 
„Practic, cu această platformă o instituţie publică poate foarte rapid să pună repede pe picioare formulare electronice, procese digitale şi să le publice pe un site public astfel încât cetăţenii să poată interacţiona digital cu instituţia respectivă. Marele avantaj este că nu e necesară dezvoltare, deci nu ai nevoie de talent, de un om priceput la programare, ca să poţi să faci o implementare", a explicat Mihai Matei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările