„Noua Casă“ va fi funcţional din 15 august. Autorităţi: „Nu vor creşte preţurile apartamentelor“

„Noua Casă“ va fi funcţional din 15 august. Autorităţi: „Nu vor creşte preţurile apartamentelor“

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM

Programul „Noua Casă” va fi funcţional începând cu data de 15 august, iar autorităţile dau asigurări că nu vor creşte preţurile apartamentelor din cauza modificărilor aduse prin acest program.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi unii analişti au avertizat că dublarea plafonului va duce la o creştere de preţuri pe piaţa imobiliară, Dumitru Nancu, directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

 „Cum pot să afirme unii analişti că vor creşte preţurile? Păi cel care analizează solvabilitatea clientului este banca. Deci banca va spune dacă tu îţi permiţi să îţi iei o locuinţă de 140 de mii de euro sau tu îţi permiţi, tu ca cetăţean, să dai 15% faţă de 5%. Deci păstrăm programul Prima Casă, dar oferim posibilitatea şi celor care au venituri superioare, dar în primul rând, (este o măsură – n.red.) pentru această piaţă, pentru a debloca această piaţă. La fel, aţi văzut, sunt încurajate construcţiile noi”, a declarat Dumitru Nancu, potrivit Mediafax.

Directorul general al FNCGIMM afirmă că programul este o măsură anticiclică, care va scoate mai mulţi bani din bănci, iar acei investitori care vor folosi acei bani îi vor întoarce din nou, în investiţii

„Programul Noua casă este un program care include fostul program Prima Casă, deci practic e ceva complementar... Noi credem că săptămâna viitoare vom intra în Guvern cu normele, iar la data de maxim 15 august programul Noua casă să fie funcţional”, afirmă Nancu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările