Nou proiect pentru aducerea a 100.000 de muncitori străini. Cel vechi nu a mai fost adoptat

Nou proiect pentru aducerea a 100.000 de muncitori străini. Cel vechi nu a mai fost adoptat

Un nou proiect de Hotărâre de Guvern pentru angajarea a 100.000 de muncitori străini a fost elaborat şi pus în dezbatere de Executiv.

Contingentul de muncitori străini în 2022 ar putea fi tot de 100.000 conform unui nou proiect elaborat de Ministerul Muncii, scrie Hotnews. Anul trecut a mai fost un proiect în dezbatere, care nu a mai fost adoptat.
 
Conform notei de fundamentare, iniţiativa legislativă are impact major asupra activităţii Ministerului Afacerilor Externe şi a Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).
 
Astfel se propune modificarea organizării Ministerului Afacerilor Externe în sensul „suplimentării cu minimum 60 de posturi” şi a Ministerului Afacerilor Interne – IGI cu 92 de posturi.
 
Ar fi nevoie de angajarea mai multor persoane la MAE şi MAI pentru că verificarea documentaţiei şi avizele reprezintă un volum mare de muncă, potrivit informaţiilor din document.
 
Anul trecut, până la 22 decembrie, au fost acordate 30.656 vize pentru lucrători străini. Asta în condiţiile în care contingentul a fost de 50.000. Prin urmare, 100.000 de vize nu s-ar putea procesa în timp util dacă nu creşte numărul de angajaţi, conform notei de fundamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările