Nou mod de a înşela credulii: pe internet se vând, drept chilipiruri, softuri de predicţie pentru pariuri sportive

Nou mod de a înşela credulii: pe internet se vând, drept chilipiruri, softuri de predicţie pentru pariuri sportive

O nouă escrocherie a apărut pe internet, adresată de data aceasta celor care speră în obţinerea unor câştiguri uriaşe de pe urma pariurilor sportive, fie că este vorba despre curse de cai sau fotbal, ba chiar şi predicţii privind pieţele bursiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Vând program predicţii pariuri, creat în Microsoft Excel. Programul indică cotele reale şi probabilităţile reale pentru fiecare tip de pariu din lumea fotbalului, ţinând cont de golurile marcate de echipe de-a lungul sezonului. Cu acest software puteţi estima exact probabilităţile pentru fiecare tip de pariu pentru meciurile de fotbal, aflând de asemenea şi cotele reale, după cum bookmakeri creează cotele pentru un meci de fotbal. Astfel nu veţi mai cădea în plasă şi nu veţi mai fi atraşi de cotele mici, pentru evenimentele anticipate de bookmakeri ca fiind sigure. Programul indică de asemenea mai multe tipuri de pariu cum ar fi: -1X2 -Over-Under X goluri -Ambele marchează -Pauză/Final -Scor Corect -Gol marcat gazde-Gol marcat oaspeţi -Total goluri repriza 1 sau repriza 2, dar şi rezultatele pentru fiecare repriză”, se arată într-unul dintre anunţuri.
 
Legat de acest aspect, Asociaţia pentru Protecţia consumatorilor, InfoCons, avertizează că este foarte greu de recuperat suma plătită pe aceste softuri.
 
“Pachetele software pentru pariat promit prezicerea cu acurateţe a rezultatelor de la cursele de cai, evenimente sportive sau fluctuaţiile pieţei bursiere. Sunt promise câştiguri uriaşe în baza rezultatelor anterioare şi a tendinţelor. Însă atunci când software-ul nu funcţionează, despăgubirile sunt greu de dobândit. Escrocii pot taxa sume mari pentru aceste sisteme, variind între 1000 - 15.000 de dolari”, scrie InfoCons.
 
Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, a explicat că există programe software legitime ce pot fi folosite pentru monitorizarea preţului acţiunilor, însă escrocii merg cu un pas înainte şi pretind că programele acestora pot să prezică cu acurateţe fluctuaţiile preţurilor acţiunilor. 
 
“Performanţa anterioară nu reprezintă o garanţie a performanţei viitoare, în momentul evaluării rezultatelor promovate. Escrocheriile cu software pentru pariuri pretind că prezicerile se bazează pe condiţiile meteo, condiţia în care se află calul, traseu sau condiţia în care se află jocheul. Promit câştiguri uriaşe în baza rezultatelor şi a tendinţelor din trecut. Cu toate acestea, odată ce aţi achiziţionat software-ul şi acesta nu funcţionează, aşa cum v-a fost promis, nu vă veţi primi banii înapoi. De regulă, escrocii promovează aceste sisteme drept oportunităţi de afacere sau investiţii (sau vă abordează prin e-mailuri nesolicitate, scrisori sau apeluri telefonice). Adesea ţinta acestora este reprezentantă de persoane cu profesii sau persoane care se apropie de pensionare”, explică reprezentanţii asociaţiei.
 
Aspecte de care trebuie ţinut cont
 
InfoCons a prezentat câteva aspecte de care ar trebui să ţină cont împătimiţii de pariuri: 
 
- chiar dacă un promovator vă spune că schema sau programul oferit spre vânzare deţine aprobarea unei agenţii de pariuri respectabilă sau a unei societăţi pe acţiuni trebuie să cereţi întotdeauna sfatul unui expert
 
- nu vă gândiţi niciodată că nu veţi fi ţinta unor astfel de escroci din vreme ce nu sunteţi jucător. Uneori aceste scheme sunt promovate drept un „program de investiţii", şi nu drept un sistem pentru pariuri
 
- nu vă lăsaţi păcălit de pretenţiile de acurateţe ridicată sau coeficientul ridicat de succese. Este uşor pentru un escroc să manipuleze statisticile şi să vă dea impresia că sistemul ar fi foarte profitabil pentru voi
- dacă sunteţi interesat de un pachet software ce credeţi că vă poate fi de folos în gestionarea sau monitorizarea investiţiilor, solicitaţi sfatul unui profesionist înainte de a lua o decizie
 
- dacă cineva poate prezice cu acurateţe rezultatele la jocurile de noroc de ce ar avea nevoie să îşi vândă secretul pentru a câştiga bani?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: