Noi reguli pentru baruri, pizzerii şi cofetării, anunţate de ANSVSA

Noi reguli pentru baruri, pizzerii şi cofetării, anunţate de ANSVSA

FOTO Alexandra Georgescu

Noi reguli pentru baruri, pizzeri şi cofetării, braserii şi alte unităţi de alimentaţie publică au fost deja emise de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV2 pe perioada stării de alertă în unităţile de alimentaţie publică vor fi prezentate miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Conferinţa de presă va fi susţinută de preşedintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu. La eveniment sunt invitaţi Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Amalia Şerban, director general în cadrul Ministerului Sănătăţii, Simona Pârvu, director general al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Corina Zugravu şi Andra Neamţu, cercetători în cadrul INSP, Octav Dura şi Daniel Mischie, membri ai Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.(HORA), Mohammad Murad, preşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv FPTR şi Cristian Duicu, directorul general al Direcţiei Generale Siguranţa Alimentelor din cadrul ANSVSA.
 
Potrivit legii, unităţi de alimentaţie publică sunt următoarele:
  • Restaurante (inclusiv restaurant zahana şi restaurant pensiune)
  • Braserie
  • Pizzerie
  • Bar (bar de zi şi bar de noapte)
  • Berărie
  • Cafe-bar
  • Disco-bat
  • Snack-bar
  • Fast-food
  • Unităţi de tip bufet (bodegă, birt, rotiserie)
  • Rotiserie
  • Unităţi de tip pub şi bistro
  • Cabaret
  • Unităţi de tip cofetărie şi patiserie (inclusiv bombonerii şi plăcintării)
  • Ceainărie
  • Cantină-restaurant
  • Restaurant cu autoservire
  • Terasă/grădină de vară
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: