Necesitatea interzicerii exporturilor de cereale, sub semnul întrebării. Ministrul Agriculturii: Cifrele s-au schimbat

Necesitatea interzicerii exporturilor de cereale, sub semnul întrebării. Ministrul Agriculturii: Cifrele s-au schimbat

Adrian Oros, ministrul Agriculturii FOTO gov.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a explicat la Digi24 că sunt în curs de evaluare consecinţele ordonanţei militare 8 prin care s-a interzis exportul în afara UE de cereale, dar şi a unor produse procesate din cereale, cum ar fi produsele de patiserie şi panificaţie. Ministrul a spus că decizia nu a fost uşor de luat şi că, după ce a fost dată ordonanţa, cifrele s-au schimbat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Evaluăm care sunt consecinţele OM8. Am dorit să ne asigurăm că există suficiente rezerve de produse agroalimentare de bază. Nu ştim cât va dura criza care sunt complicaţiile asupra economiei şi agriculturii.

În domeniul cerealelor, vrem să ne asigurăm că până la noile recolte sunt suficiente stocuri pentru România.

În fiecare zi analizăm, s-ar putea ca în noua ordonanţă, unele produse de pe acea listă să dispară, s-ar putea să adăugăm altele, vom vedea.

Această decizie nu a fost simplă, ne-am gândit că vor fi firme care vor fi afectate, dar era mai important să ştim că aceste stocuri sunt suficiente pentru populaţie în următoarele luni.

În ultimele zile am avut date mai exacte după ce am dat ordonanţa.

De la început ne-am bazat pe buna-credinţă a celor care ne raportau cifre. După ce a apărut Ordonanţa militară, cifrele s-au schimbat, pentru că era şi interesul celor care raportau că cifrele să fie cât mai corecte.

Vom reevalua, în noua ordonanţă militară vom face câteva retuşuri. Avem acest instrument al ordonanţelor în care în fiecare săptămână putem ajusta”, a declarat ministrul Agriculturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările