Ne ia zăpada prin surprindere? România nu are program de iarnă aprobat

Ne ia zăpada prin surprindere? România nu are program de iarnă aprobat

Ministrul Victor Grigorescu spune că programul de iarnă va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern

Programul de iarnă pe acest anul acesta nu este încă aprobat şi urmează să intre în vigoare în procedură de urgenţă în următoarele zile, a anunţat ministrul Energiei , Victor Grigorescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Grigorescu programul nu este încă în vigoare cu toate că ar fi fost util încă din toamnă. Ministerul Energiei va transmite spre aprobare acest document prin Hotărâre de Guvern.

„La acest moment nu avem un program de iarnă aprobat. Aceasta înseamnă un Program care să identifice parametrii în care societăţile din domeniu trebuie să funcţioneze în această perioadă pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu energie a României. Ar fi fost util ca acest program să fi fost aprobat încă de la începutul toamnei. Îl voi promova în regim de urgenţă în zilele următoare. Acesta este mijlocul legal prin care instituim acest program de iarnă”, a declarat noul ministru al Energiei, Victor Grigorescu.

Grigorescu a precizat că până la aprobarea oficială a documentului, Comandamentul de Iarnă se va întâlni de câte ori va fi nevoie, o dată pe săptămână, sau chiar mai des, dacă situaţia o impune.

Din comandamentul de Iarnă al ministerului Energiei fac parte instituţiile subordonate, dar şi alţi operatori implicaţi în activităţile specifice anotimpului rece. Grigorescu spune că acest Comandament a fost convocat de el după învestire şi că ar fi fost nevoie să se întrunească încă din luna octombrie.

Ministru Energiei a mai precizat că a avut şi va avea în continuare întâlniri cu responsabilii serviciilor de aprovizionare cu apă caldă şi agent termic din Capitală pentru a discuta problemele care sunt la nivelul Bucureştiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările