Ministrul Economiei, somat să comunice acţiunile pe care le va lua pentru deblocarea granturilor de investiţii pentru IMM-uri

Ministrul Economiei, somat să comunice acţiunile pe care le va lua pentru deblocarea granturilor de investiţii pentru IMM-uri

Foto: Facebook Claudiu Năsui

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) cere ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, să comunice care sunt acţiunile pe care ministerul le va întreprinde pentru deblocarea Măsurii 3, cu granturi de investiţii de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM-uri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu, a transmis, marţi, în cadrul unei scrisori deschise: ”Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce are ca scop protejarea intereselor generale ale IMM-urilor, solicită public Ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului să comunice care sunt acţiunile pe care ministerul le va întreprinde pentru deblocarea Măsurii 3, având în vedere declaraţia publică a Prim-Ministrului, domnul Florin Cîţu, făcută în cadrul şedinţei Biroului Permanent al CNIPMMR din data de 25.02.2021, cu privire la posibilitatea deblocării Măsurii 3 – Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor.”
 
Premierul Florin Cîţu a declarat, săptămâna trecută: ”E posibil ca o soluţie pe care să o avem pe termen scurt acum este să eliminăm acele proiecte din Măsura 3 care sunt legate de imobiliar şi să putem să mergem mai departe. E o discuţie pe care o să o am cu ministrul economiei. Ar fi păcat să nu mergem cu această măsură mai departe. Toată problema a apărut la modul de interpretare a ordonanţei de urgenţă. Noi vorbeam de spaţii de producţie, dar producţia are un sens mai larg, depinde de cine şi cum interpretează”.
 
Reprezentantul CNIPMMR subliniază că este de maximă necesitate adoptarea, în regim de urgenţă, de măsuri care să asigure accesul IMM-urilor la surse de finanţare şi solicită prezentarea de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a unui calendar, cu acţiuni şi termene clare care să vizeze operaţionalizarea Măsurii 3.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările