Ministrul Finanţelor explică de ce nu prezintă proiectul de buget pe 2021: „Pentru că este ilegal”. Mesajul ironic la adresa PSD

Ministrul
Finanţelor explică de ce nu prezintă proiectul de buget pe 2021: „Pentru că este ilegal”. Mesajul ironic la adresa PSD

Florin Cîţu FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu le-a răspuns ironic social-democraţilor la întrebarea de ce nu prezintă proiectul de buget, afirmând că i s-a făcut milă după ce a văzut „atât de mult zbucium în tabăra socialistă”. El invocă o prevedere introdusă chiar de social-democraţi, potrivit căreia în anii în care au loc alegeri parlamentare în ultimele trei luni ale anului, proiectul de buget trebuie depus după învestirea noului Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un cadou pentru PSD-işti! Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri şi mi s-a făcut milă. Ştiu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos. Aşadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”? Pentru că este ILEGAL!”, a scris Cîţu pe Facebook.

El invocă modificarea Legii finanţelor publice locale potrivit căreia „În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”.

„Asta se întâmplă când trei ani de zile eşti preocupat DOAR de furat şi de schimbat legile justiţiei ca să nu mergi la puşcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citeşti legile modificate tot de oamenii tăi”, a conchis Cîţu.

Reprezentanţii PSD au transmis vieri că guvernul Orban ascunde bugetul pentru anul 2021 pentru că Exectivul PNL urmează să redeschidă discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi apoi să majoreze TVA, să taie salarii şi să efectueze concedieri pentru a acoperi găurile din buget cauzate de măsurile haotice pe care le-a luat anul acesta. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a reacţionat, vineri, cu un mesaj pe Facebook, după ce PSD a întrebat „de ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021”. „De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”, a scris Cîţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările