Ministrul Muncii: Casa de Pensii nu a făcut niciun studiu privind majorarea pensiilor DOCUMENT

Ministrul Muncii: Casa de Pensii nu a făcut niciun studiu privind majorarea pensiilor DOCUMENT

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a informat că, în perioada în care Legea pensiilor a fost modificată, Casa Naţională de Pensii Publice nu a fpcut niun studiu privind impactul majorării acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În mandatul meu, promisiunile se respectă. Aşa cum m-am angajat în urmă cu 3 săptămâni la audierea din Parlament, am căutat în toate Direcţiile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi în instituţiile din coordonarea Ministerului TOATE Studiile realizate din 2017 până în prezent. Deciziile trebuie luate pe baza unor studii de specialitate. Astăzi încep publicarea acestora.
 
În zilele următoare voi continua publicarea acestor documente, transparent, pentru ca orice cetăţean să poată avea acces uşor la ele. Precizez în clar care sunt direcţiile sau structurile de la care nu am primit niciun studiu/raport.
 
Doar un exemplu. Răspunsul fostului Preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, la solicitarea mea de a îmi trimite toate studiile realizate. Într-o perioadă când Legea Pensiilor a fost modificată, CNPP nu a realizat nici măcar un studiu pe acest subiect. De aici începem”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.


Calculele economiştilor au arătat că noua lege a pensiilor va avea impact un bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, după majorarea de la 1 septembrie, în 2020 de 24,8 miliarde de lei, în 2021 de 51 de miliarde de lei, iar în 2022 impactul bugetar va fi de 81 de miliarde de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: