Ministrul Muncii: 458.000 de contracte de muncă sunt suspendate

Ministrul Muncii: 458.000 de contracte de muncă sunt suspendate

Violeta Alexandru FOTO Eduard Enea

Circa 458.000 de contracte de muncă sunt suspendate în acest moment, dintre care 262.000 sunt angajaţi trimişi în şomaj tehnic de la începutul crizei COVID-19, a declarat ministrul Muncii Violeta Alexandru pentru cursdeguvernare.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Diferenţa este reprezentată de contracte mai vechi, aferente altor tipuri de situaţii (în mare parte, femeile aflate în concediu de creştere a copilului), a spus Violeta Alexandru.

În cazul celor 262 de mii de contracte, angajatorii au invocat art. 52 din Codul Muncii, al. 1, litera c., care prevede:

 (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din iniţiativa angajatorului în următoarele situaţii:

c) în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare;

Bugetul pe care Ministerul Muncii l-a solicitat Finanţelor pentru sprijinirea angajatorilor prin acoperirea şomajului tehnic este de patru miliarde de lei, a declarat Violeta Alexandru pentru cursdeguvernare.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: