Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la minele din Valea Jiului

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la minele din Valea Jiului

Virgil Popescu, FOTO: News.ro

Vor fi trimise controale la minele din Valea Jiului pentru a verfica dacă sunt persoane angajate fictiv, a anunţat Ministrul Energiei, Virgil Popescu, joi, la Parlament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unei declaraţii a ministrului,  făcută anterior la Digi 24, există persoane în rândul minerilor care sunt angajate fictiv şi nu lucrează în mină. 
 
”Am primit şi după ce am făcut acele declaraţii foarte multe informaţii despre ce se întâmplă acolo. Le voi trimite Corpului de Control şi vor fi controale în acea zonă pentru a verifica aceste aspecte”, a declarat Virgil Popescu.
Acesta susţine că îşi doreşte ca în cel mult două luni să fie finalizată împărţirea CEH în două entităţi pentru a rezolva problema Complexului pe termen mediu.
 
”Vrem ca într-o lună, maxim două să finalizăm această împărţire a Complexului Energetic Hunedoara pentru a rezolva problema pe termen mediu. O entitate va conţine termoncetrala de la Paroşeni şi cele 4 mine şi termocentrala de la Mintia care se va duce probabil către Consiliul Judeţean”, a declarat ministrul.
 
Întrebat de ce nu a mers în Valea Jiului pentru a discuta cu minerii, Virgil Popescu a spus că a preferat să stea la minister pentru a rezolva problemele. 
 
”Eu am spus că în momentul în care soluţiile sunt gata, pregătite mă voi duce să discut cu cei din Valea Jiului. Sâmbătă şi Duminică era doar soluţia pentru salarii, nu era soluţia şi pentru celelalte drepte. Şi am stat să căutăm soluţii care au fost găsite luni. Trebuie să rezolvăm şi problema pe termen mediu. Când avem pachetul rezolvat o să merg acolo să vorbim”, a mai declarat ministrul Energiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările