Ministerul Transporturilor încearcă să urgenteze construcţia de autostrăzi

Ministerul Transporturilor încearcă să urgenteze construcţia de autostrăzi

Un proiect de act normativ pentru accelerarea lucrărilor de infrastructură care a fost lansat, în dezbatere publică, de Ministerul Transporturilor, propune o serie de măsuri care ar simplifica procedurile de atribuirea a contractelor şi ar elimina o serie de obstacole.

Printre măsurile propuse se numără emiterea imediată a autorizaţiei de construire pentru lucrările de interes public, modificări la procedurile de mediu şi la cele de contestaţii.
 
Proiectul de OUG pentru urgentarea construirii de autostrăzi şi căi ferate poate fi văzut AICI
 
Mai precis, una dintre măsurile propuse de Ministerul Transporturilor vizează modificarea dispoziţiilor art. 24 alin. (4) din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, astfel încât autorizaţia de construire pentru lucrări, în toate cazurile, inclusiv pentru construcţii noi, să se emită imediat.
 
Totodată, Ministerul Transporturilor propune, în ceea ce priveşte modificările la procedurile de mediu, ca marile proiecte de infrastructură să fie exceptate parţial sau chiar total de la prevederile Legii 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului.
 
Instituţia mai propune ca autorităţile de la Mediu să reducă termenele pentru avizarea proiectelor de infrastructură de importanţă strategică.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: