Ministerul Transporturilor va cere bani în plus pentru întreţinerea infrastructurii rutiere. Drulă: Mă voi lupta să obţin alocări cât mai mari

Ministerul Transporturilor va cere bani în plus pentru întreţinerea infrastructurii rutiere. Drulă: Mă voi lupta să obţin alocări cât mai mari

DN16, Foto: Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă,  a transmis, joi, că va cere suplimentarea fondurilor pentru întreţinerea infrastructurii rutiere, în contextul în care CNAIR a cheltuit deja 373 milioane lei pentru întreţinerea drumurilor, în primele şase luni din acest an, respectiv 60% din fondurile totale alocate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Peste 100% absorbţie din fondurile de întreţinere a infrastructurii rutiere, pentru primele 6 luni din 2021.
 
Compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe anul 2021 pentru întreţinerea infrastructurii rutiere, doar în primele 6 luni ale anului. Astfel, din cele 617 milioane alocate de la bugetul de stat, CNAIR a utilizat din ianuarie până în iunie, inclusiv, 373 de milioane, în condiţiile unui prim semestru din 2021 extrem de ploios, care a temperat ritmul asfaltărilor”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, pentru că reparaţiile vor continua într-un ritm accelerat anul acesta, Ministerul va cere suplimentarea de la buget a fondurilor pentru întreţinerea infrastructurii.
 
„Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri vor şi pot să facă mai mult. O parte importantă din lucrările de întreţinere o constituie covoarele asfaltice. Aşadar, CNAIR a folosit 178 de milioane de lei în acest scop, adică 107% din fondurile alocate în prima jumătate a lui 2021 pentru această categorie.
 
Mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltaţi, din totalul de peste o mie prevăzuţi pentru anul acesta. Întreţinerea infrastructurii rutiere este la fel de importantă precum construirea de noi drumuri şi autostrăzi. Dacă nu păstrăm în stare bună ce avem, va trebui să plătim asta cu vârf şi îndesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simplă: întreţinem acum ca să nu reabilităm la anul”, arată ministrul.
 
Conform acestuia, chiar dacă în 2021 sunt alocaţi cu 10% mai mulţi bani faţă de anul trecut pentru întreţinerea drumurilor, necesarul pentru repararea celor peste 9.000 de km cu durata de viaţă depăşită ar fi de 12 miliarde de lei.
 
„De aceea mă voi lupta în continuare să obţin alocări cât mai mari pentru lucrările de întreţinere a infrastructurii rutiere.”, a transmis Cătălin Drulă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările