Ministerul Finanţelor vrea să schimbe legea privind evaziunea fiscală şi Codul penal

Ministerul Finanţelor vrea să schimbe legea privind evaziunea fiscală şi Codul penal

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a reluat marţi seara ideea potrivit căreia evazioniştii nu ar rebui să meargă la închisoare, dar să plătească întreg prejudiciul adus statului. Pentru asta, ar trebui însă schimbată Ordonanţa 241 privind evaziunea fiscală, dar şi anumite prevederi din Codul penal, consideră Eugen Teodorovici.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Până la final de iunie o să avem un grup de lucru la nivelul administraţiei centrale din toate structurile implicate în acest proces şi va trebui să punem pe masă un cadru legislativ, adică OUG 241 cu evaziunea fiscală trebuie schimbată, şi nu numai... şi prevederi din Codul penal şi alte prevederi legale. Adică aşa cum face Germania, cum face Olanda, cum fac ţările care, de multe ori, ne critică pe noi pentru diferite alte subiecte. Vom lua exact din fiecare ţară bunele practici pe care ei le aplică de zi cu zi către mediul de afaceri şi le vom pune frumos în legislaţia noastră (...) În Germania, de exemplu, un anumit procent din suma respectivă pe care Fiscul o identifică ca fiind evaziune nu se declară faptă penală sau se poate discuta. Ai suma, discuţi cu respectivul: plăteşti la stat toată suma, nu te duci la puşcărie, pentru că nu ăsta este interesul. Ştiţi că dădeam acele exemple de peste 2.600 de dosare de speţe trimise de Antifraudă la Parchete, cu o valoare de trei miliarde de euro, aproximativ. Chiar că trebuie făcută o analiză, pentru că sunt tot felul de prostii puse acolo, prostii care au distrus firmele. Acesta este un subiect pe care trebuie să îl discutăm la nivel de Guvern, să analizăm (...) Cei care au făcut dosarul, probabil că din orgoliu, nu o să renunţe la acea poziţie şi or să şi-o menţină. Foarte bine, nu îi putem obliga să schimbe, dar dacă acea persoană ajunge în instantă şi câştigă în instanţă, acea echipă trebuie să plece”, a explicat Teodorovici la Antena 3, scrie hotnews.ro.
 
 Pe site-ul Antenei 3, informaţia nu există.
 
  
 În ceea ce priveşte stoparea ilegalităţilor din zona de import legume-fructe, Eugen Teodorovici consideră că se poate interveni. 
  
 “Cine ne opreşte să facem asta? Uitaţi-vă şi la tigări! 16% este piaţa neagră. Un punct procentual dacă recuperăm aducem la buget până la 50 de milioane de euro. Doar din ţigări. Nu mai vorbesc de legume-fructe, alcool şi orice altceva. Şi repet: Cine nu ne lasă?'', a subliniat oficialul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: