Ministerul Agriculturii începe plăţile în cadrul Programului „Tomata”

Ministerul Agriculturii începe plăţile în cadrul Programului „Tomata”

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează beneficiarii Programului „Tomata” că în cursul acestei săptămâni încep plăţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat deschiderea creditelor bugetare, urmând ca în data de 25.08.2020, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să alimenteze conturile tuturor Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene.
 
„Menţionăm faptul că, în cursul anului 2020, MADR a alocat Programului tomata suma de 39.477 mii euro, cea mai mare sumă din ultimii patru ani aferentă ciclului I de producţie al Programului.
 
Totodată, la solicitarea fermierilor, MADR a extins perioada de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv, la 1 iulie inclusiv, fapt ce a contribuit la creşterea numărului de beneficiari eligibili, în anul 2020 înregistrându-se cel mai mare număr al acestora de la începutul implementării programului, respectiv anul 2017”, a informat MADR.
 
Prin urmare, bugetul schemei a fost repartizat către 17.386 beneficiari eligibili, rezultând un cuantum  per beneficiar de 2270,62 euro/beneficiar ceea ce reprezintă 10.784,54 lei/beneficiar.
 
În comparaţie cu anul 2019, în acest an numărul beneficiarilor din ciclul I de producţie a crescut cu circa 21 %, respectiv de la 14.405 la 17.386.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările