Listarea Hidroelectrica. Meyer, Fondul Proprietatea: Cea mai mare problemă rămâne dezacordul dintre Guvern şi Parlament

Listarea Hidroelectrica. Meyer, Fondul Proprietatea:
Cea mai mare problemă rămâne
dezacordul dintre Guvern şi Parlament

Johan Meyer Fondul Proprietatea

Cea mai mare problemă pentru listarea companiei de stat Hidroelectrica rămâne dezacordul dintre Guvern şi Parlament, este de părere Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Listarea Hidroelectrica continuă să fie o prioritate pentru noi, din păcate însă mediul politic şi cadrul legislativ volatil din acest moment îngreunează progresul listarii. În acest moment consilierii juridici şi de capital au fost numiţi pentru potenţiala listare pe bursă a Hidroelectrica”, a declarat Meyer, într-o video-conferinţa de presă susţinută vineri, 13 noiembrie, după Adunarea Generală a Acţionarilor Fondului Proprietatea (FP).

Oficialul Fondului Proprietatea afirmă că Hidroelectrica este pregătită pentru listare, însă este nevoie de sprijin politic.

„Cea mai mare problemă rămâne dezacordul dintre Guvern şi Parlament, ce creează un blocaj atât pentru listarea Hidroelectrica, cât şi pentru piaţa de capital românească, iar cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru acţionari este să le oferi acestora stabilitate şi predictibilitate. Hidroelectrica este pregătită pentru un IPO, însă este în continuare nevoie de sprijin politic. Sperăm ca după alegerile din decembrie să progresăm în procesul listării”, arată Meyer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările