Gazoductul Ungheni-Chişinău, aproape de finalizare

Gazoductul Ungheni-Chişinău, aproape de finalizare

Ion Sterian, şeful Transgaz. FOTO Arhivă Adevărul

Magistrala de gaze Ungheni-Chişinău va fi finalizată până la finalul lunii iulie, anunţă financialintelligence.ro, fiind respectat planul de execuţie anunţat anterior de cei din Transgaz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă din luna mai directorul transgaz, Ion Sterian precizase că până la 1 august va fi  gata magistrala de gaze Ungheni-Chişinău.
 
„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău. La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi. După instalarea staţiei de comprimare şi reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”, a spus directorul Transgaz, potrivit sursei citate.
 
De asemenea, partea română a declarat intenţia de a contribui la dezvoltarea sistemului naţional de distribuţie a gazelor, inclusiv prin construcţia unei staţii de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: