FOTO Primul magazin de tip „Aprozar“ s-a deschis la Sibiu. Care sunt preţurile la „Brânzărie“

FOTO Primul magazin de tip „Aprozar“ s-a deschis la Sibiu. Care sunt preţurile la „Brânzărie“

S-a deschis „Brânzărie“, primul magazin de tip „Aprozar“ dedicat produselor locale, sub tutela Casei Române de Comerţ Agroalimentar „Unirea”. Ministerul Agriculturii susţine că, astfel, producătorii locali de brânzeturi din Sibiu îşi vor putea desface marfa la magazinul din Piaţa Cibin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta este primul punct de desfacere, urmând ca în cursul acestei luni să mai fie deschise încă şase, dar planurile reprezentanţilor companiei sunt să creeze o reţea de 60 de magazine. Adrian Izvoranu, preşedintele Casei de Comerţ Agroalimentar „Unirea” a anunţat recent că următoarele magazine vor fi deschise în oraşele Bucureşti, Piteşti, Slatina, Craiova şi Timişoara.

Brânză în diferite forme şi gusturi, unt, smântână, lapte sau iaurt de capră, dar şi nelipsita Telemea de Sibiu sunt principalele produse care pot fi găsite în noul magazin din Sibiu dedicat produselor locale, scrie publicaţia locală Turnul Sfatului. La Sibiu este vorba de o magazin în principal cu brânzeturi, având în vedere specificitatea zone, dar nu numai. Aici este expusă şi carne de porc din rasele Bazna şi Mangaliţa, dar şi vinuri de Apold.

Potrivit publicaţiei Turnul Sfatului, preţurile cu care se vând produsele astăzi la magazinul „Brânzărie” sunt următoarele: 

Caşcaval – 52 lei/kg
 
Caşcaval cu chili – 52 lei/kg
 
Caşcaval cu chili şi ceapă verde – 45 lei/kg
 
Caşcaval cu ceapă – 45 lei/kg
 
Caşcaval cu ierburi de provence – 45 lei/kg
 
Caşcaval cu nucă – 45 lei/kg
 
Caşcaval cu busuioc – 45 lei/kg
 
Smântână – 15 lei
 
Caşcaval cu trufe – 65 lei/kg
 
Caşcaval cu merişoare – 45 lei/kg
 
Caşcaval cu mărar – 45 lei/kg
 
Telemea Bivoliţă – 26 lei/kg (preţ telemea veche)
 
Telemea Bivoliţă – 23 lei/kg (proaspătă)
 
Telemea de vacă – 22 lei/kg
 
Burduf de vacă – 52 lei/kg
 
Telemea capră – 29 lei/kg
 
Burduf capră – 52 lei/kg
 
Iaurt capră – 5 lei/buc.(300gr)
 
Brânză de burduf – 78 lei/kg
 
Unt – 15 lei/buc.
 
Telemea de Sibiu – 36 lei/kg
 
 

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, cu un capital de 93 de milioane de lei de la stat, a fost creată pentru a valorifica produsele agroalimentare fabricate în România şi pentru a creşte consumul de produse locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările