Fonduri europene pentru nodul intermodal Moara Vlăsiei, care va face legătura cu Otopeni

Fonduri europene pentru nodul intermodal Moara Vlăsiei, care va face legătura cu Otopeni

Consiliul Judeţean Ilfov a anunţat joi că a apelat la fonduri europene pentru realizarea unor proiecte precum Nodul intermodal pentru care a primit deja aprobarea de la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut în contextul adoptării bugetului pentru anul 2020, în valoare de 217 589 126 lei.
 
„Pentru proiectele mari, care necesită finanţare mult peste bugetul propriu (nod intermodal, parc ştiinţific, apă şi canalizare), CJ Ilfov a apelat la fonduri europene, aprobate deja la la Bruxelles”, a informat CJ Ilfov.
 
Preşedinte  Consiliului Judeţean Ilfov a semnat în octrombrie 2019 contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate privind construcţia Nodului Intermodal Bucureşti-Ilfov.
 
Un nod intermodal este un punct de intersecţie între mai multe tipuri de transport. La Moara Vlăsiei, având în vedere apropierea de aeroportul Otopeni, se vor intersecta transportul aerian, rutier şi feroviar.
 
Nodul Intermodal Bucureşti Ilfov va cuprinde: două terminale cargo (feroviar şi rutier), un parc logistic (spaţii pentru depozitarea mărfurilor) şi posibil staţie CFR pentru călători (în cazul în care terminalul nu va fi făcut în aeroport).
 
Alte proiecte ale CJ Ilfov sunt:
 
  • proiectul de apa-canal, care prevede racordarea la utilităţi a 22 de localităţi;
  • managementul modern al deşeurilor – colectare selectivă, transport, sortare şi neutralizare. Totul, pentru un mediu curat şi sănătos; 
  • construcţia Măgurele Science Park – un parc ştiinţific, complex de afaceri, care va cuprinde spaţii de birouri, spaţii de producţie şi de transfer tehnologic, un centru de conferinţe şi chiar şi un muzeu al viitorului; 
  • Ilfov Business Hub - 60 de tineri au început cursurile în luna decembrie. După şase luni de instruire, cele mai bune 16 idei de afaceri vor fi selectate în urma unui concurs şi vor  primi sprijin în primii trei ani de la înfiinţarea firmei: sediu, mentorat şi consultanţă; 
  • implementarea învăţământului dual în judeţul Ilfov - Consiliul Judeţean este promotorul învăţământului dual în judeţ. Pentru implementarea sistemului am apelat la experienţa germană: AHK – Camera de Comerţ Româno-Germană.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările