Florin Cîţu: În Parlament e concurs de populism şi analfabetism economic

Florin Cîţu: În Parlament e concurs de populism şi analfabetism economic

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat luni la RFI că parlamentarii dau dovadă de populism şi de analfabetism economic în contextul pandemiei de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ceea ce văd eu în Parlament este un concurs de populism şi am cerut asta din primul moment, să nu se facă aşa ceva, pentru că presiunea pe buget este foarte mare. Bineînţeles că vrem să-i ajutăm pe toţi românii acum afectaţi, dar trebuie să o facem foarte atent şi să ne uităm cum luăm măsuri care să meargă direct acolo unde este nevoie acum, în acest moment”, a declarat el.

Cîţu spune că Parlamentul a adoptat legi populiste. „Este vorba de toate legile populiste pe care le-am văzut în această perioadă. PNL a fost singurul partid care s-a opus acestui populism, pentru că PNL cred că e singurul partid care înţelege că nu avem foarte multe gloanţe cu care să tragem şi că trebuie să folosim fiecare măsură pe care o avem, ţintit. Eu ştiu că se exploatează acum politic faptul că nu mai este nevoie să avem o limită de deficit, asta este adevărat, dar în acelaşi timp, ce nu înţeleg cei din Parlament şi asta arată lipsa de alfabetism economic, că nu doar mărimea deficitului contează, contează să finanţezi acest deficit şi astăzi suntem într-o competiţie cu toate ţările din lume pentru a atrage capital, să finanţăm deficitul”, a mai afirmat ministrul finanţelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările