Fiscul modifică din nou Declaraţia Unică. Ce categorii de persoane sunt vizate

Fiscul modifică din nou Declaraţia Unică. Ce categorii de persoane sunt vizate

ANAF a informat miercuri dimineaţă că a supus dezbaterii publice un nou ordin al preşedintelui prin care se aduc modificări Declaraţiei Unice, cu mai puţin de 45 de zile calendaristice înainte de termenul limită de depunere a acesteia.

Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice este 31 iulie 2019.
 
„Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice nu mai este obligatoriu să se depună prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, ci se poate depune şi în format hârtie, la registratura organului fiscal competent sau prin poştă, cu confirmare de primire. 
 
Întrucât stabilirea impozitului pe venit se realizează pe fiecare sursă în parte, pentru a veni în sprijinul contribuabililor care au realizat venituri din surse multiple şi completează declaraţia unică în format hârtie, prin prezentul proiect de ordin, se propune aprobarea modelului şi conţinutului formularului “Anexa nr..... la Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, se arată în referatul de aprobare al ordinului preşedintelui ANAF.
 
Astfel, contribuabilii care realizează venituri din mai multe surse din aceeaşi categorie de venit completează anexa la declaraţia unică care se depune împreună cu aceasta la organul fiscal competent. 
 
Anexa la Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice cuprinde numai secţiunile repetitive referitoare la impozitul pe venit. 
 
Totodată, prin prezentul proiect de ordin se propune şi adaptarea corespunzătoare a instrucţiunilor de completare a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.

Reprezentanţi ai Fiscului au declarat pentru „Adevărul” că persoanele fizice care au depus deja Declaraţia Unică nu vor fi nevoite să mai depună şi Anexa pentru care s-a emis proiectul de ordin.
 
Anexa 1 poate fi descărcată AICI
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: