Firmele care îşi plătesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonusuri

Firmele care îşi plătesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonusuri

Firmele care îşi plătesc anticipat impozitul pe profit vor primi bonusuri, a anunţat Ministerul Finanţelor, precizând că acestea vor fi mai mari pentru microîntreprinderi.

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare şi plată, care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiaşi trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificaţie de 5% sau 10%, calculată asupra impozitului pe profit datorat.
 
Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificaţie de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.
 
Marii contribuabili vor avea o bonificaţie de 5%, în timp ce contribuabilii mici şi mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%.
 
Prevederile se aplică în mod corespunzător şi pentru contribuabilii care au ooptat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.
 
Bonificaţiile se vor aplica şi pentru companiile de turism şi de alimentaţie publică, privind impozitul specific unor activităţi, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020.
Contribuabilii determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de plată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificaţiei calculată potrivit act normativ aprobat. 
 
Pentru plătitorii de impozit pe profit, bonificaţia calculată potrivit act normativ aprobat, se înscrie în mod distinct în declaraţia anuală de impozit pe profit.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: