Fermierii şi pescarii din UE vor primi în plus 24,5 miliarde de euro ca să fie mai „verzi“

Fermierii şi pescarii din UE vor primi în plus 24,5 miliarde de euro ca să fie mai „verzi“

FOTO Shutterstock

Comisia Europeană va majora cu 24,5 miliarde euro finanţările pentru a sprijini femierii şi pescarii din UE pentru a deveni mai „verzi“.

În propunerea sa privind un buget consolidat pe termen lung, Comisia va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde euro (4 miliarde euro pentru Fondul european de garantare agricolă şi 5 miliarde euro pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), iar Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane euro.

O sumă suplimentară de 15 miliarde euro va fi pusă la dispoziţie pentru dezvoltare rurală în cadrul instrumentului „UE – noua generaţie”, pentru a sprijini mai mult zonele rurale care au un rol vital în realizarea tranziţiei verzi şi în îndeplinirea obiectivelor ambiţioase ale Europei în materie de climă şi mediu.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc ieri, comisarul Wojciechowski a declarat: „Propunerea Comisiei recunoaşte importanţa strategică a sectorului nostru agricol şi sprijinul continuu pe care UE doreşte să îl ofere fermierilor noştri şi economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziţiei verzi şi digitale.”

Comisarul Sinkevičius a declarat: „Această finanţare suplimentară are ca scop consolidarea rezilienţei sectorului pescuitului şi asigurarea sferei de aplicare necesare pentru gestionarea crizelor în viitor. Realizarea unui pescuit durabil reprezintă o investiţie în rezilienţa sectorului şi în viitorul pescarilor şi lucrătoarelor din domeniu, precum şi al generaţiilor care le vor urma.” 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: