Euroins şi City Insurance au pierdut procesele cu ASF. Ce amendă uriaşă trebuie să plătească Euroins

Euroins şi City Insurance au pierdut procesele cu ASF. Ce amendă uriaşă trebuie să plătească Euroins

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a avut, în ultimele zile, câştig de cauză în trei litigii împotriva City Insurance S.A., Onix Asigurări S.A. şi Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A.

 
1. Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondată cererea formulată de City Insurance S.A., în dosarul 7056/2/2019, în baza căreia societatea de asigurare a solicitat instanţei de judecată să oblige Autoritatea să emită un aviz prin care să admită cererea de compensare a creanţelor Societăţii Asigurarea - Reasigurare Astra S.A. cu cele ale societăţii City Insurance S.A. Totodată, City Insurance S.A. a solicitat şi anularea avizului emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară de respingere a cererii de avizare a compensării creanţelor societăţii de asigurare City Insurance S.A. cu creanţele societăţii Astra S.A.
 
2. De asemenea, în dosarul nr. 1374/2/2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de Onix Asigurări S.A. şi a luat act de renunţarea la judecată formulată de societate în ce priveşte capătul de cerere având ca obiect pretenţii civile, în acelaşi dosar.
 
Onix Asigurări S.A. a solicitat instanţei de judecată anularea Deciziei A.S.F. nr. 123/04.02.2020; obligarea A.S.F. la transmiterea informaţiilor comunicate de Onix Autorităţii către IVASS Italia; obligarea A.S.F. la plata unei sume, cu titlu de despăgubiri, constând în daune materiale suferite de societate, ca urmare a faptului că informaţiile nu au fost transmise către IVASS, precum şi obligarea A.S.F. la plata cheltuielilor de judecată.
 
3. În dosarul 5090/2/2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă acţiunea în care societatea Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. a solicitat suspendarea executării Notificării nr. SA-DSC/3296/14.09.2020, care a stat la baza emiterii Deciziei A.S.F. nr. 1137/28.09.2020 privind sancţionarea cu amendă în cuantum de 1.500.000 lei şi dispunerea de măsuri în sarcina societăţii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările