Erste: obligaţiunile corporative emergente, comori încă nedescoperite

Economia globală va continua va continua procesul de revenire, chiar dacă într-un ritm extrem de lent susţin specialiştii grupului financiar austriac Erste-Sparinvest. Economiile emergente, mai puţin îndatorate decât cele dezvoltate, au un potenţial de creştere semnificativ. Asta face din obligaţiunile corporaţiilor care activează pe aceste pieţe adevărate “comori încă nedescoperite” în viziunea specialiştilor austrieci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nivelul ridicat al datoriei publice a statelor dezvoltate, este un inhibator major al creşterii economice în aceste economii. Prin comparaţie, economiile emergente, mai puţin îndatorate, continuă să prezinte un potenţial de creştere semnificativ”spune Heinz Bednar, CEO-ul grupului financiar austriac Erste-Sparinvest, într-un comunicat transmis joi, către piaţă. 

Află aici care sunt provocările cărora economia globală, şi cea românească trebuie să le facă faţă acum

Acesta este motivul pentru care administratorii de fonduri din cadrul Erste-Sparinvest, care administrează active în valoare de circa 500 de milioane de euro, şi este parte a grupului financiar austriac ce deţine Banca Comercială Română, recomandă achiziţia de obligaţiuni corporative emise de companiile care activează în respectivele economii.

Obligaţiunile cu ratinguri de “investment grade” emise de companiile din statele emergente oferă acum randamente cu circa două puncte procentuale peste cele oferite de obligaţiunile cu rating similar emise de corporaţiile din ţările industrializate”  spune, în acelaşi comunicat, Alexander Fleisher, şeful echipei de administratori ai fondurilor specializate în investiţii în titluri cu venit fix, din cadrul Erste-Sparinvest. “În cazul obligaţiunilor cu ratinguri mai scăzute, diferenţele de randament sunt însă şi mai mari, de peste cinci puncte procentuale” adaugă acesta, susţinând că obligaţiunile emergente sunt adevărate “comori încă nedescoperite”.

Citeşte aici care este percepţia marilor investitori internaţionali cu privire la viitorul Greciei ca economie membră a zonei euro

Specialiştii Erste explică diferenţa de randamente prin faptul că investitorii încă supraestimează riscurile aferente acestei clase de instrumente financiare. O percepţie însă nefondată, deoarece aceste companii sunt semnificativ mai puţin îndatorate decât cele din statele industrializate.

Află pe Forbes.ro de ce Portugalia este, din punct de vedere macroeconomic, într-o situaţie cu mult mai proastă decât Spania sau Grecia

Agenţiile de rating poartă deasemeni o parte din vină, în opinia specialiştilor Erste-Sparinvest, pentru că alimentează această percepţie negativă, dat fiind că adesea au reacţionat prea târziu atunci când au existat cu adevărat probleme reale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările