Dragnea, enervat de întrebările privind studiul de impact pentru OUG 114: N-am cerut BNR un studiu. Om fi greşit!

Dragnea, enervat de întrebările privind
studiul de impact pentru OUG 114: N-am cerut BNR un studiu. Om fi greşit!

Liviu Dragnea FOTO Mediafax/Alexandru Dobre

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a răstit la jurnaliştii care l-au întrebat de ce nu a solicitat BNR un studiu de impact privind efectele Ordonanţei 114, spunând că „om fi greşit” şi că Guvernul a fost interesat ca băncile care funcţionează în România să sprijine economia ţării, nu de „scandal şi nu bârfă”.

Zilele trecute, senatorul PNL Florin Cîţu a scris, într-o postare, că Liviu Dragnea a fost „şocat” de un studiu de impact al BNR privind efectele Ordonanţei 114 şi că ar încerca acum să ascundă concluziile acestui studiu de agenţiile de rating, pentru a evita o reducere a ratingului României.

Luat la întrebări cu privire la studiul BNR, Dragnea a spus că el nu a cerut un astfel de studiu de la Banca Naţională şi că poate a greşit.

Dialogul dintre Liviu Dragnea şi reporter:                       

Reporter: Referitor la Ordonanţa 114, în spaţiul public a ieşit informaţia că BNR a făcut un studiu de impact asupra efectului aplicării acesteia. Spuneaţi ieri la Călăraşi că n-aţi apucat să citiţi studiul, aş vrea să vă întreb dacă între timp aţi apucat să vă familiarizaţi cu el...

Liviu Dragnea: Nu, îmi este greu, n-am pregătirea dumneavoastră şi îmi trebuie săptămâni întregi ca să înţeleg un astfel de studiu.

Reporter: Aş mai vrea să vă întreb, având în vedere ordonanţa 114 şi efectele ei, cum se explică faptul că BNR-ului nu i s-a cerut un astfel de studiu înainte de adoptarea ei, ci după?

Liviu Dragnea: Sincer, aţi pus foarte multe întrebări. Noi n-am cerut BNR-ului un studiu.

Reporter: Asta este întrebarea. De ce? Având în vedere importanţa OUG 114.

Liviu Dragnea: Om fi greşit! Mai greşim, vă daţi seama... Ne-a interesat ca băncile care funcţionează în România să sprijine economia acestei ţări! Asta ne-a interesat, nu scandalul şi nu bârfa! Asta vă spun mai tare ca să fiu sigur că se aude peste tot. Calmaţi-vă puţin, că nu plec. Ne-ar fi interesat ca băncile din România să sprijine mai mult creditarea şi în special creditarea economiei. Să nu mai fie diferenţa atât de mare între dobânda la depozit şi dobânda dată sau cerută la împrumuturi. Asta ne-a interesat şi ne interesează în continuare. Pentru că ţinem la această ţară. E simplu!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: