Direcţia de Supraveghere din BNR are un nou director de la 1 octombrie

Direcţia de Supraveghere din BNR are un nou director de la 1 octombrie

Adrian Cosmescu va prelua funcţia de director al Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR) începând cu data 1 octombrie 2020, informează banca centrală.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Direcţia Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României va avea o nouă conducere începând cu data 1 octombrie 2020. Domnul Adrian Cosmescu va prelua funcţia de director al Direcţiei Supraveghere, iar domnul Nicolae Cătălin Davidescu pe cea de director adjunct", se arată într-un comunicat al BNR.
 
Adrian Cosmescu, cu o carieră de peste 20 de ani în domeniul supravegherii bancare (din 1999 deţinând funcţia de director adjunct al Direcţiei Supraveghere), îi succede lui Nicolae Cinteză, pensionat la data de 1 august.
 
Nicolae Davidescu are o experienţă de 17 ani în cadrul Direcţiei Supraveghere, iar din 2016 ocupă funcţia de şef serviciu la Serviciul monitorizarea aplicării sancţiunilor internaţionale, prevenirea spălării banilor şi finanţării terorismului.
 
Potrivit statutului (Legea nr. 312 din 28.iun.2004), BNR este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările