Cei 600 de milioane de dolari, datorie estimată, nu ţin cont de prejudiciul generat prin finanţarea sub piaţă acceptată de statul Roman în favoarea Rompetrol şi nici de amânarea încasării sumelor datorate.

De suma anulată, statul Român putea răscumpăra cei 51% din Rompetrol, reparând greşeala de privatizare pe nimic făcută de guvernanţii anului 2000.

Ponta a încercat să treacă decizia prin Parlament, după model Năstase, dar a avut ghinion şi nu a reuşit. Ponta e ofuscat ca echipa de la Ministerul Economiei din 2012 l-a lăsat, fără ca acesta să se prindă decât în 2015, în offside.

Preşedintele Iohannis a avizat începerea urmăririi penale pe numele a 4 miniştri în dosarul Rompetrol 2, ce au operat în favoarea Rompetrol în anul 2003. În rechizitoriu se menţionează şi perioada de guvernare din anul 2000.

Cu majoritate PSD în Parlament, e dificilă începerea urmăririi penale în anumite cazuri, după cum demonstrează cazul Corlăţean. O breşă a fost realizată deja la Preşedintele Senatului pe mărturie mincinoasă. La un wannabe şef la Cameră or orice altă demnitate cu şofer, oportunităţile abundă.

Rompetrol 1 a fost. Rompetrol 2 este în desfăşurare. Rompetrol 3 va viza anul 2000 sau anul 2013?

Text publicat şi pe blogul personal.