Dăncilă către Opoziţie: Nu voi aţi crescut pensiile şi salariile. Să le explicaţi voi alegătorilor cum e cu tăierile VIDEO

Dăncilă către Opoziţie: Nu voi aţi crescut pensiile şi salariile. Să le explicaţi voi alegătorilor cum e cu tăierile VIDEO

Prezentă în Parlament cu ocazia citirii moţiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a făcut bilanţul măsurilor economice luate de PSD, de când e la guvernare, cerând celor mai vocali politicieni din Opoziţie să explice ei alegătorilor cum e cu tăierile.

Folosind expresii precum „inconştienţi”, „naivitate”, „superficialitatea cu care trataţi populaţia, premierul Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze câteva dintre măsurile luate de PSD spre binele românilor.
 
„Nu voi aţi crescut pensiile şi salariile. Voi le-aţi tăiat. Aţi crescut TVA, aţi impozitat pensiile. Şi acum ameninţaţi că veţi face la fel şi în viitor. Să vină domnul Cîţu să le explice alegătorilor cum e cu tăierile. Domnul Caramitru să explice cum e cu scăderea pensiilor. Domnul Orban, repet, domnul Orban, nu domnul Iohannis, să explice cum e cu impozitele pe venit pentru angajaţii din IT. Domnul Atanasiu să explice cum e cu tăierile posturilor bugetarilor. N-aţi avut curajul să semnaţi Pactul pentru bunăstare. Explicaţi-le acum alegătorilor cum e cu tăierile”, a spus Dăncilă.
 
De la începutul discursului ea a fost huiduită, dar şi aplaudată simultan, în încercarea de a acoperi huiduielile.
 
Ce a mai declarat premierul:
 
- Nu aveţi niciun plan pentru România. Nu vă luptaţi să faceţi bine oamenilor. Voi luptaţi împotriva PSD, luptaţi unii cu alţii, luptaţi cu interesul ţării şi al românilor.
 
- Superficialitatea voastră e ruşinoasă. E cu atât mai jenant cu cât o faceţi a doua oară anul acesta. Sunteţi cei care niciodată nu învaţă din greşelile trecutului. Nu aveţi habar cum să guvernaţi pentru români.
 
- Nu vă cunoaşteţi ţara şi poporul; nu înţelegeţi ce nevoi au oamenii. Textul moţiunii vă reprezintă întru totul. O încropire slabă, fără cifre, plină de demagogie. Vă jucaţi de-a guvernarea. V-aţi făcut de râs în faţa propriului popor când v-am chemat să votăm acest demers cât mai repede.
 
- Să vină domnul Caramitru, de la USR, să le spună pensionarilor că mărirea pensiei aruncă ţara în faliment şi că nu o merită.
 
- Să vină domnul Orban în faţa IT-iştilor şi să le spună cum e cu impozitarea veniturilor. Asta e viziunea pentru România cu care vreţi să daţi jos Guvernul?
 
- Diferenţele dintre guvernul PSD şi guvernările voastre sunt multe.  Voi călcaţi în picioare legi, principii, decenţă. 
 
- Noi guvernăm pentru ţară şi nu am făcut-o perfect. Dar am făcut-o întotdeauna mult mai bine decât voi.
 
- Nu există ţară în UE care să aibă o fiscalitate mai prietenoasă pentru mediul de afaceri. Investiţiile s-au majorat cu 12,4% iar investiţiile străine sunt cu 22% peste cele din perioada corespunzătoare a anului precedent. Ce aţi făcut voi pentru români?
 
- În 2016, guvernarea USR-Cioloş a redus veniturile statului, concomitent cu majorarea datoriei publice. 
 
- Acum avem a şasea cea mai mică datorie publică din UE. Avem cea mai mică rată a şomajului din ultimii 30 de ani.
 
- Astăzi veţi trăi din nou această ruşine pentru că nu aţi învăţat lecţia responsabilităţii.
 
- Nu aţi învăţat lecţia responsabilităţii. Sunt parlamentari care se vor întoarce după această zi în comunităţile lor şi vor trebui să dea socoteală. Vor trebui să le explice primarilor că proiectele lor nu se vor mai realiza.
 
 - Să nu subestimaţi Partidul Social Democrat. Să nu credeţi că ne vom opri vreodată, de la putere sau din Opoziţie, să luptăm contra voastră.
 
- Eu personal nu cred că vreţi în mod real să guvernaţi această ţară. Aţi mai fost zdrobiţi şi ştiţi cum e.
 
- Lăsaţi Guvernul să-şi facă treaba. Rămâneţi în opoziţie unde, din fericire, toate ameninţările voastre rămân la stadiul de vorbe. La guvernare aţi fi un pericol pentru această ţară şi pentru români“, a transmis Viorica Dăncilă de la tribuna Parlamentului.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: